бұршақтың өсу кезеңі - бөрібұршақ
페이지 정보
작성자 Sergio 날짜24-10-30 17:59 조회4회 댓글0건본문
бұршақтың өсу кезеңі - бөрібұршақ [Подробнее...]
Тақырыбы Атбас бұршақ және бөрібұршақ дақылдарын өсіру технологиясы бұршақтың көктеу кезеңінде (өсімдіктердің биіктігі 5-6 см-ге Көптеген дәнді бұршақты дақылдардың өсу кезеңі қысқа, аптека рауза справочная сондықтан тез. Атбас бұршақ және бөрібұршақ дақылдарын өсіру технологиясы 2. Жоспар Кіріспе Негізгі бөлім 1. Дақылдың халық 3. Кіріспе Дәнді 4. 1. Дақылдың халық 5. 1-кесте. Дәнді бұршақ тұқымдарының химиялық құрамы (%) 6. Дәнді бұршақтарының. Атбас бұршақтың Қазақстанда өсірілетін сорттары • 1. Уладовский фиолетовый • 2. Примус Бөрібұршақ – Люпин(Волчий боб) – lupinus Бөрібұршақтың Қазақстанда өсірілетін сорттары 1. Өсу кезеңі Өскіндік тұқым өсе бастаған кезде оны білдіреді. Бұршақ тұқымдары су ерігенде немесе жарықтар тұқымның немесе эмбрионның айналасындағы қатты қабықты ашқанда өніп шығады. 1 Ботаникалық және биологиялық ерекшелігі. 2.Өсіру агротехникасы. Шығыстың ешкі шөбі туралы алғашқы мағлұматтар оның емдік және сәндік қасиеттеірне арналды. Германияда, Францияда 17 ғасырдың орта кезінен бастап дәрілік галеганы халық медицинасына пайдалана бастаған. Италияда оның көк балаусасын салатқа қосып пайдаланғанда жас аналардың сүті молайғаны байқалған. Сондықтан да оның грекше атауы "гала сүт және "агеин" әсер. Жалпы сипаттамасы. Дәнді бұршақ дақылары (асбұршақ, ноқат, ноғаттақ, бөрі бұршақ, т.б.) дәнді дақылдардың үшінші биологиялық тобын құрайды да, бұршақ тұқымдасына жатады. Бұл дақылдардың тұқымдарында 20-30% және одан да жоғары мөлшерде ақуыз болады, ал бұл дәнді астық дақылдарынан есе артық. Оның үстіне ақуызды заттар амин қышқылдарының құрамы бойынша (лизин, триптофон, т.б.) толыққұнды, жеңіл ериді, адам мен жануарлар ағзаларымен жеңіл қорытылады. Тұқымдар мен жемістерінде ағзаның қалыпты қызмет істеуіне қажетті көп мөлшерде көмірсулары (крахмал) және әртүрлі дәрумендер (А, В, С, т.б.) де шоғырланған. Бұршақтарды ашық жерге өсіру кезінде сіз осындай сорттарды таңдауыңыз керек. осылайша олар аймақтың климаттық жағдайларына сәйкес келеді. Пісіп-жетілуіне қарай бұршақтар, басқа да көкөністер сияқты, ерте, орта және кеш болып бөлінеді. Дәнді бұршақты дақылдарға асбұршақ, май бұршақ, үрмебұршақ(фасоль), малазықтық бұршақ, бөрібұршақ, жасымық, ноқат және басқалары. Жасыл тыңайтқыш. Жасыл тыңайтқыш ретінде, көбінесе, органикалық заттарға және азотқа бай бұршақ тұқымдас өсімдіктер (бөрібұршақ, ноғатық, сиыр жоңышқа, т.б.) егіледі. Бұлар түйнек бактериялары арқылы ауадағы азотты сіңіреді. Топырақтың барлық түрінде, әсіресе құмды және құмдауыт топырақта қолданылады. Бүркеме дақылға өсіп даму кезеңі қысқа, танапты ерте босататын дақылдарды таңдап алады. Бүркеме дақылға — күздік бидай, қара бидай және жаздық бидай, сұлы, арпа жатады. Бүркеме дақыл ретінде көп жылдық немесе бір жылдық өсімдіктер себіледі. Малазықтық бұршақ, бөрібұршақ сабақтарының биіктігі 30-60(100) см. аралығында, жапырақтары күрделі, үш құлақты, гүлдері ұсақ, жемістері- бұршақ. Тік өсетіндіктен мықты келеді, сондықтан олар піскен кезде жатып қалмайды. Асбұршақ, үрмебұршақ, жасымық сабақтары төселмелі, биіктіктері 25-100 см. аралығында, жапырақтары қос қауырсын пішіндес, оның түбінде 2 жапырақ серігі бар, гүлшоғырлары ақ не жалған шатырша, жемістері бұршақ. Шырмалып өсетіндіктен оларды жинау қиынға түседі. Дәнді бұршақты дақылдың белсенді өсетін уақыты бүрлену, гүлдену кезеңі. Атбас бұршақтың Қазақстанда өсірілетін сорттары • 1. Уладовский фиолетовый • 2. Примус Бөрібұршақ – Люпин(Волчий боб) – lupinus Бөрібұршақтың Қазақстанда. Дәнді бұршақты дақылдардың интенсивті өсетін уақыты бүрлену және гүлдену кезеңі. Дәнді бұршақты дақылдардың кемшілігі — олар жатып қалуға бейім келеді, піскен кезде сабағы ашылып, дәні шашылып қалады, яғни дер кезінде жинап алмаса, егіннің шығымдылығы төмендейді. Әр дәнді 6ұршақты дақылдардың сыртқы ортаның факторларына қоятын талабы әр қилы және олардың өсу мерзімі де әртүрлі. Себілген тұқымның көктеп шығуына ең қолайлы температура 20-21 °С шамасында болса, гүлдену кезеңінде +22-23°С, пісу кезінде 18-20°С болуы керек. Май бұршақтың өсу кезінде қажетті температура жиынтығы ерте және орташа пісетін сорттар үшін °С, ал кеш пісетін сорттар үшін °С болады. Дәнді бұршақты дақылдардың интенсивті өсетін уақыты бүрлену және гүлдену кезеңі. Дәнді бұршақты дақылдардың кемшілігі — олар жатып қалуға бейім келеді, піскен кезде сабағы ашылып, дәні шашылып қалады, яғни дер кезінде жинап алмаса, егіннің шығымдылығы төмендейді. Әр дәнді 6ұршақты дақылдардың сыртқы ортаның факторларына қоятын талабы әр қилы және олардың өсу мерзімі де әртүрлі. Себілген тұқымның көктеп шығуына ең қолайлы температура 20-21 °С шамасында болса, гүлдену кезеңінде +22-23°С, пісу кезінде 18-20°С болуы керек. Май бұршақтың өсу кезінде қажетті температура жиынтығы ерте және орташа пісетін сорттар үшін °С, ал кеш пісетін сорттар үшін °С болады. Дәнді бұршақ дақылдарының биохимиясы Орындаған: Хамзаева А Оспанова Ф Жумадулла. Ақуыздар. Бұршақ дәніндегі ақуыз мөлшері кең ауқымда өзгеріп отырады: үрме бұршақта – 12-14% аралығында; қытай бұршақ пен бөрібұршақта. Дәнді бұршақты дақылдарға асбұршақ, май бұршақ, үрмебұршақ(фасоль), малазықтық бұршақ, бөрібұршақ, жасымық, ноқат және басқалары. Жасыл тыңайтқыш. Жасыл тыңайтқыш ретінде, көбінесе, органикалық заттарға және азотқа бай бұршақ тұқымдас өсімдіктер (бөрібұршақ, ноғатық, сиыр жоңышқа, т.б.) егіледі. Бұлар түйнек бактериялары арқылы ауадағы азотты сіңіреді. Топырақтың барлық түрінде, әсіресе құмды және құмдауыт топырақта қолданылады. Бүркеме дақылға өсіп даму кезеңі қысқа, танапты ерте босататын дақылдарды таңдап алады. Бүркеме дақылға — күздік бидай, қара бидай және жаздық бидай, сұлы, арпа жатады. Бүркеме дақыл ретінде көп жылдық немесе бір жылдық өсімдіктер себіледі. Бұршақтарды ашық жерге өсіру кезінде сіз осындай сорттарды таңдауыңыз керек. осылайша олар аймақтың климаттық жағдайларына сәйкес келеді. Пісіп-жетілуіне қарай бұршақтар, басқа да көкөністер сияқты, ерте, орта және кеш болып бөлінеді. Атбас бұршақ және бөрібұршақ дақылдарын өсіру технологиясы 2. Жоспар Кіріспе Негізгі бөлім 1. Дақылдың халық 3. Кіріспе Дәнді 4. 1. Дақылдың халық 5. 1-кесте. Дәнді бұршақ тұқымдарының химиялық құрамы (%) 6.
жим разводка гантелей, разводки гантелей в стороны бақылау әдісі мысал, бақылау әдісі балабақшада скачать бу мастер, рыболовный интернет-магазин казахстан рентген саулелери колданылуы, рентген сәулелері зияны ао нит сотрудники, ао нит чем занимается туран состав, великий туран состав крахмал мен целлюлоза үшін келесі пікірлер дұрыс, крахмал қасиеттері синхронды салыстыру, синхронды салыстыру география қазақстандықтардың соңғы ғылыми жаңалықтары, ғылыми жаңалықтар эссе
рузи чавонони точикистон
бақытжан момышұлы өмірбаяны
диван клик кляк купить в москве на авито гбу агентство инвестиций города москвы
қазақстан спортшылары эссе
казахстанские права международные или нет
.
==============================================================
~~~~~ қр парламенті 53-57 бап ~~~~~
==============================================================
.
댓글목록
등록된 댓글이 없습니다.